Δημήτρης Αγαπάκης


Ο Δημήτρης Αγαπάκης γεννήθηκε το 1965 στον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου. Σπούδασε Μηχανολόγος στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών και σήμερα εκπονεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (ΕΛΜΕ) τα τελευταία 4 έτη, με πληθώρα πολιτιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών δράσεων. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών ως Συντονιστής της πρωτοβουλίας δημιουργίας ηλεκτρονικού Καταλόγου Πολιτιστικών Ομάδων – Συλλόγων Κρητών. Συμμετείχε επίσης στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου για το Δαρβίνο, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και του 8ου Πανελλήνιου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Υπηρετεί 18 χρόνια ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου. Έχει συμμετάσχει ως Επιμορφωτής Εκπαιδευτικών σε σεμινάρια και ως Επόπτης στις διδασκαλίες των φοιτητών στην ΑΣΠΑΙΤΕ Αρχανών. Έχει διατελέσει Τομεάρχης Μηχανολογικού Τομέα στο 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου.

Έργα νέας τεχνολογίας που έχει υλοποιήσει με μαθητές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Δαίδαλος» και «Τεχνομάθεια», έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και χρησιμποιούνται σήμερα ως εξοπλισμός για την πραγματοποίηση εργαστηριακών ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Από το Blogger.